Bohotyyli - ihanan huoleton ja epäsäännöllinen sisustustyyli

Bohotyyli - ihanan huoleton ja epäsäännöllinen sisustustyyli


Boheemi sisustus eli bohotyyli on ihanan lämminhenkinen ja kesäinen sisustustyyli. Boheemin sisustuksen kulmakiviä ovat mm. rönsyilevät kasvit, rottinki, hulmuavat kevyet tekstiilit, kuten valkoiset pellavaverhot ja vintage huonekalut. Bohotyylissä on kolme pääsuuntaa joihin kuuluvat skandinaavinen, meksikolainen ja itämainen tyyli. Suomalaiseen makuun sopivassa skandinaavisessa bohotyylissä suositaan yksinkertaisuutta, vaaleita värejä, kuten valkoista, ruskeaa ja pastellisia sävyjä, rottinkia ja design huonekaluja. Itämaisen bohotyylin luot käyttämällä rohkeasti värejä, itämaisia mattoja ja bambusta valmistettuja kattovalaisimia.
Yksinkertaiseen bohotyyliin saadaan helposti näyttävyyttä geometrisillä kuvioilla. Esimerkiksi paimentolaismatto yksinkertaisella, mutta näyttävällä kuvioinnilla yhdistettynä muutaman samanhenkisen tyynyn kanssa on juuri riittävä tuomaan hiukan kontrastia muutoin valkoiseen bohosisustukseen. Myös valkoiset ja harmaat taljat sekä muhkeat torkkupeitteet tuovat kauniin ja harkitun lisän sisustukseesi. 

Itämaisia vaikutteita bohotyyliisi saat ammennettua erillaisilla seinävaatteilla ja koristeilla. Ripusta seinälle rottinkisia peilejä tai vaikka joku näistä Nordalin upeista messinginvärisistä rautaisista koristeista. Boheemityyliisi saat runsautta myös useilla rönsyilevillä kasveilla, kuten köynöksillä ja kaktuksilla. Jos et allergian tai muun syyn vuoksi pysty hankkimaan aitoja kasveja on markkinoilla paljon aidon näköisiä silkkikasveja.
Rottinki on yksi bohotyylin kulmakivistä ja sitä näkyykin paljon huonekaluissa, kuten kaapeissa, raheissa ja tuoleissa, sekä koreissa ja koriste-esineissä. Rottingin lisäksi juutti on hyvin suosittu ja näyttävä materiaali ja se soveltuukin täydellisesti mattoihin ja tabletteihin. Yksi rottingin suosion syistä on sen maanläheisyys luonnollisena raaka-aineena ja tietenkin se, että sen neutraalin sävyn ansiosta rottinki on helppo yhdistää kaikenväriseen sisustukseen.
Pampaheinät ovat ovat nyt hyvin trendikkäitä ja niistä on helppo luoda upeita asetelmia. Asettele tarvittava määrä oksia lasiseen retrovaasiin tai rouheiseen ruukkuun ja nosta esille kotisi paraatipaikalle.
Rottinkiset ruukut ovat olleet suosittuja jo pitkään ja ei mikään ihme, koska rottingista ja heinistä tehdyt ruukut ja korit sopivat moneen sisustukseen ja säilyvät hyvänä vuosikausia. Rottinkikorit ovat myös todella monikäyttöisiä ja voit säilyttää niissä esimerkiksi sipulia, kukkia, sisustustekstiilejä, pienesineitä tai vaikka sisustuslehtiä.
Makramee koristeet tuovat ihanan boheemin ilmeen sisustukseen. Makramee tekstiilejä voi olla vaikea löytää, mutta ei hätää koska niiden tekeminen on melko helppoa. Jos oman makramee koristeen valmistus kiinnostaa tarvitset tekemiseen: kuivan puisen oksan tai metallisia renkaita, paksua makramee narua jonka voi avata ilman että se purkaantuu ja kuvan haluamastasi mallista. Makrameen tekoon löytyy helposti ohjeita netistä ja kun tekniikka on hallussa, vain mielikuvitus on rajana koristeen toteutuksessa.
Yksi boheemin sisustuksen kauneimmista yksityiskohdista on näyttävä valaisin. Boheemiin sisustukseen sopii hyvin kultaiset yksinkertaiset valaisimet, rottingista ja heinästä valmistetut lamput ja tietenkin höyheniset valaisimet. Yksi kauneimmista höyhenvalaisimista löytyy ehdottomasti Umagelta. Suosittua ja jo klassikoksi muodostunutta EOS valaisinta on saatavilla useassa eri koossa ja värissä.Kuvat: Nordal, Muubs, Umage, Lene Bjerre, Svanefors, Pinterest

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi