Luo terassista tai parvekkeesta rentouttava lisähuone kotiisi


Parveke ja terassi voivat parhaimmillaan olla yksi lisähuone ja taitavan suunnittelun avulla sen voi sisustaa niin, että sisätilojen ja parvekkeen/terassin sisustusmaailma sopii yhteen saumattomasti. Kunhan mahdolliset luvat ovat kunnossa, vain mielikuvitus on sisustuksen rajana. Tässä blogissa näytämme muutamia inspiraatiokuvia joista voit ammentaa ideoita oman parvekkeesi tai terassin sisustamiseen.
Kun terassin tai parvekkeen perusta on valmiina on siihen helppo aloittaa kokoamaan haluamaansa kokonaisuutta. Pääasioita ulkotilojen sisustuksessa ovat huonekalut, tekstiilit, lyhdyt ja harkitut koriste-esineet. Jos terassisi tai parvekkeesi on katettu sinun ei tarvitse murehtia tuulesta tai sateesta, vaan voit tuoda tilaasi myös vähän herkempiä ja kevyempiä materiaaleja ja esineitä. Jos et halua investoida ulkotiloihin soveltuviin kalusteisiin, voit nikkaroida sohan, pöydän ja vaikka seinälle tulevan puutarhakokonaisuuden trukkilavoista. Trukkilavoja voi käydä kysymässä esimerkiksi isoista ruokakaupoista, rautakaupoista ja pienistä liikkeistä jotka myyvät paljon huonekaluja ja sisustusesineitä.
Parvekkeella ja terassilla on ihanaa vaan loikoilla ja nauttia elämästä ja kesästä. Viimeistele istuinryhmäsi muhkeilla tyynyillä, torkkupeitteellä ja pehmeällä taljalla. Luonnonvalkoinen, musta ja harmaan eri sävyt ovat suosittuja ulkotiloissa, koska niissä ei kovin helposti näy mahdollinen lika ja auringon aiheuttama haalistuma. Neutraalit sävyt on myös helppo yhdistää mm. vihreän, keltaisen tai sinisen eri sävyjen kanssa, kun haluat tuoda sisustukseesi hiukan piristystä. Neutraalin väristen tekstiilien ei tarvitse olla tylsiä, vaan voit valita malleja joissa on mielenkiintoisia graaffisia kuviointeja.
Tunnelmallisen sisustuksen luomisessa valo on tärkeää. Voit tuoda valon parvekkeelle tai terassille erillaisilla lampuilla ja lyhdyillä. Valoköynöksiä on nykyään saatavilla moneen eri makuun. Jos tilassa ei ole sähköpistoketta, voit käyttää pattereilla tai aurinkokennolla toimivia valaisimia tai kynttilöitä. Lyhdyt ja hurrikaanit eivät ole vain valontuojia, vaan ne toimivat myös sisustusesineinä. Asettele samantyylisä ja erikokoisia lyhtyjä kauniisiin ryhmiin niin ne tuovat kauneutta tilaan myös päiväsaikaan. Suosituimpia lyhtyjä ovat metallista, puusta ja rottingista valmistetut lyhdyt. Ota huomioon lyhdyn valinnassa sen materiaali ja esimerkiksi se, että puisessa ja rottinkisessa lyhdyssä on erillinen lasinen tai metallinen osa mihin kynttilä tulee. Älä laita lyhtyyn useampaa kuin yhtä kynttilää ja älä koskaan jätä palavaa kynttilää ilman valvontaa.
Alkukesästä ja syksyllä ilma voi olla jo hiukan viileää ja silloin parvekkeella on ihana olla muutama lämmittävä lampaantalja. Taljoja on saatavilla myös keinotekoisena, mutta niissä ei ole luonnonmateriaalin lämmittävää ominaisuutta. Lampaantaljan yksi parhaimmista ominaisuuksista onkin se, että kylmällä ilmalla se lämmittää ja kuumalla ilmalla se hiukan viilentää. Aito talja kestää oikein huollettuna useita vuosia hyvännäköisenä.
Viimeistele parvekkeesi tai terassisi viherkasveilla. Viherkasvit eivät ole vain kauniita, vaan ne myös vaikuttavat mieleen rentouttaen ja tuoden hyvää oloa. Jos et ole kukkien ystävä kasvata ruukuissa salaatteja ja erillaisia yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa ja minttua. Tuoreet, pestyt yrtit on helppo kuivattaa huoneenlämmössä, rouhia käsin pienemmäksi ja purkittaa. Niille jotka matkustelevat paljon tai eivät omaa viherpeukaloa pelastuksen tuovat silkkikasvit. Silkkikasveja on saatavilla hyvin aidon näköisenä ja moneen eri makuun.
Kesällä yksi parhaimmista asioista on grillaaminen ja ruuan nauttiminen ulkona hyvässä seurassa. Nykyään on saatavilla paljon laadukkaita sähkögrillejä joiden avulla ruuan laitto myös parvekkeella on turvallista. Terassien yhteyteen on nykyään hyvin suosittua rakentaa kesäkeittiö jossa laittaa ruokaa ja nauttia samalla ulkoilmasta. Jos kesäkeittiö on yksi haaveistasi, mutta et tiedä mistä aloittaa voit saada apua asiantuntevan sisustusneuvojan lisäksi googlettelemalla kuvia netistä tai esimerkiksi liittymällä erillaisiin parveke ja terassi -ryhmiin Facebookissa. 

Kesän grillauksissa on parasta grillatut tuoreet vihannekset ja lihat, jotka on maustettu erillaisilla mausteilla. ADD:WISEn valikoimistamme löydät monta mielenkiintoista vaihtoehtoa, kuten musta laavasuola ja monta muuta suolan, pippurin ja yrttien yhdistelmää. Nämä tuotteet toimivat myös keittiön sisustuselementteinä ja lahjana jokaiselle kotikokille.
Terassin ja parvekkeen tärkein elementti on ehdottomasti sohva, tuoli tai lattialle asetellut istumatyynyt joilla voit rentoutua ja nauttia kesästä yksin, perheen tai ystäviesi kanssa.

Nautinnollista kesää!
Kuvat: Riviera Maison, ADD:WISE, Skinwille, Muubs, Mr Plant, Svanefors, Pinterest
Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi