Pehmeää harmoniaa - Vuoden 2022 sisustustrendit

Luonnonmukainen, harmooninen ja rauhoittava sisustus on nyt sitä, mitä mielemme ja kehomme tarvitsee. Vuonna 2022 sisustuksessa näkyvät maanläheiset murretut värit, sekä hennot pastellisävyt, luonnolliset materiaalit, kuten puu ja pellava, bohotyyli rottinkineen ja makramee koristeineen, sekä vintage huonekalut, koriste-esineet ja tuftatut tekstiilit.

 Muuttuneiden aikojen takia vietämme paljon aikaa kotona ja moni tekee nykyään etätöitä kotona. Kodin sisuksen ja toimivan, sekä mukavan työpisteen yhdistäminen kauniiksi kokonaisuudeksi on ollut vaikeaa monelle kodinsisustajalle. Tärkeintä työpisteen sisustuksessa on tietysti hyvä tuoli, riittävä valaistus ja sopivan kokoinen pöytä. Kun nämä vaatimukset on täytetty voi luovuudelle antaa vapaat kädet. Lisää seinälle muutama inspiroiva juliste kauniissa kehyksissä ja pieni hylly jolle voit asetella vaikka rönsyilevän kukan, koriste-esineitä ja muutaman huolella valitun valokuvan.
Huolehdi, että työpisteessä on kunnollinen valaistus, niin työskentely ei rasita liikaa silmiäsi. Tarvittaessa voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen ja he auttavat sinua mielellään oikeanlaisen valaistuksen valitsemisessa. Jos työpisteessäsi on ikkuna, niin käännä pöytä siten että saat hyödynnettyä myös mahdollisen auringonvalon. Auringonvalo ei vain tuo valoa, vaan se myös piristää ja lisää hyvinvointia. 
"Color Now 2022 -värikokoelman värit henkivät häivähdyksiä menneestä ja pilkahduksia tulevasta. Yhdessä ne muodostavat jotain tuttua, jotain uutta, jotain kutkuttavaa. Samoin oman kotisi värit ovat kuin postikortteja kaikista niistä paikoista, joissa olet elänyt, ja hetkistä, jotka ovat tulleet osaksi sinua – mitä siis näet, kun katsot ympärillesi?" Tikkurila

Tikkurilan vuoden 2022 sävykokoelma on rakennettu maanläheisen Tuulihaukan ympärille, joka onkin Tikkurilan vuoden sävy. Tuulihaukan lisäksi kokoelma sisältää keltaisen Safari- sävyn, joka muistuttaa auringon paahdetta, Merisavun ja Silkkitien, jotka tuovat merellistä raikkautta, mustan Lakritsin, joka terävöittää muut värit kauniilla kontrastilla, sekä vaaleat Talvi ja Pergamentti sävyt.

 Olet varmaan kuullut sanan boho jo moneen kertaan ja ehkä miettinyt mitä se on. Bohotyylillä tarkoitetaan yleensä rentoa, epätavallista ja huoletonta sisustamistapaa. Suomessa suositaan monesti ns. Skaninaavista bohotyyliä josta löytyvät monet bohotyyliin kuuluvat sisustustuotteet, mutta ilme on kuitenkin pidetty mahdollisimman pelkistettynä ja hyllyjä ja kaappeja ei ole täytetty koriste-esineillä. Bohotyylin kulmakiviä ovat ehdottomasti, luonnonmukaiset värit ja materiaalit, rottinki, sekä vesihyasinttituotteet, taljat ja makramee koristeet.

Jos kaipaat tekemistä ja pidät käsitöistä, niin kokeile makramee koristeiden tekoa. Monesta isommasta kaupasta löytyy jo hyvät valikoimat makramee töihin soveltuvia lankoja ja netti on täynnä toinen toistaan upeampia mallikuvia. Solmujen teko ei ole vaikeaa, kun siitä pääsee jyvälle ja esimerkiksi youtubesta löytyy paljon opetusvideoita somujen tekemiseen.
Rottingin lisäksi käsintehty keramiikka kuuluu bohotyyliin. Pelkistetyt, rosoiset ja vaaleat keramiikkaruukut näyttävät kauniilta rönsyilevien makramee koristeiden ja muhkeiden taljojen ja tuftatujen tekstiilien rinnalla. Kerää kesällä heiniä ja kauniita oksia luonnosta, kuivata ne huolellisesti ja aseta esille omatekoiseen keramiikkaruukkuun.

Oksien ja heinien seuraksi sopii myös erillaiset kukat. Kukat saapuvat nyt takaisin sisustukseen ja niitä löytää hillitysti tapeteista, tekstiileistä ja tietysti erillaisita kukka-asetelmista ja amppeleista.
Vuoden 2022 sisustuksessa näkyy myös leikkisä vintage ja 50-luku. Tiikkikalusteet, näyttävät valaisimet, kulunut nahka, kukkapöydät ja kirjahyllyt tekevätkin nyt näyttävän paluun ja me rakastamme sitä! Yhdistä muutama uniikki vintagekaluste muuten "moderniin" sisustukseen, niin loihdit kotiisi mielenkiintoisia ja kauniita katseenvangitsijoita. Viimeistele sisustus raidallisilla tai ruudullisilla tekstiileillä. Vinkki: Pyörähdä kirpparilla tai mummolan vintillä, niin voit löytää haluttuja aarteita! 
Keittiön sisustuksessa näkyy nyt puu ja sen eri sävyt, roikkuvat valaisimet, avohyllyt ja kauniit vintage koriste-esineet. Suosi väreissä pehmeitä ja murrettuja vihreän, beigen ja harmaan sävyjä. Tuo keittiöön pehmeyttä muutamalla kasvilla. Hyllyille suosittelemme tekokasveja jotka eivät kaipaa jatkuvaa kastelua ja kestävät kauniina vuodesta toiseen.

Vihreän eri sävyt ovat nyt todella suosittuja ja niiden koetaankin kuvastavan kaipuuta luontoon. Me Suomalaiset rakastammekin metsiä ja luonnossa oleilua, joten tämä kuullostaakin järkevältä. Salvianvihreä on nyt iso sana maailmalla ja se sopii täydellisesti myös Skandinaaviseen makuun. Harmahtava ja murrettu salvian vihreä näyttää erityisen kauniilta keittiön kaappien ovissa, tehosteseinissä ja kodintekstiileissä.
Kulutuksessa on jo pitempään näkynyt trendi, jossa suositaan kestävää kuluttamista ja hankinnat mietitään tarkkaan. Orgaaniset materiaalit kuten puu, pellava, puuvilla, nahka ja turkis, sekä kivi ovat suosiossa myös tänä vuonna. Suosi kierrätetystä materiaalista valmistettuja tuotteita. Riviera Maisonin kokoelmasta löydät ison valikoiman tuotteita, jotka on valmistettu kierrätetystä puusta. Esimerkkinä kuvan kaunis Canyamel ruokapöytä joka on valmistettu kierrätetystä jalavasta ja männystä.Kuvat: Pinterest, Nordal, Riviera Maison


Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi