Sisusta terassisi viihtyisäksi - vinkkejä ja ideoita oman paratiisisi rakentamiseen

Kun aurinko alkaa lämmittämään ja lumet sulamaan kohdistuu katseet terassien ja parvekkeiden suuntaan. Olemme koonneet muutamia inspiraatiokuvia terasseista, parvekkeista ja puutarhoista, joista voit kerätä ideoita oman paratiisisi rakentamiseen. Mukana myös muutama tuotevinkki verkkokauppamme valikoimasta.Inspiraatiokuva

Jos olet kätevä käsistäsi ja haluat toteuttaa projektin pienellä budjetilla, voit rakentaa huonekaluja ja yksityiskohtia esimerkiksi puisista kuormalavoista. Kuormalavoja voit löytää huonekaluliikkeistä, rautakaupoista ja muista liikkeistä. Kokonaisista kuormalavoista voit kasata sohvaryhmiä ja pöytiä. Halutessasi voit myös irrottaa laudat toisistaan ja tehdä esimerkiksi lattiasta kattoon yltävän "raidan" ulkoseinään, kuten kuvassa kolme.Inspiraatiokuva

Mustan ja harmaan tummat sävyt toimivat kauniisti myös terassilla, koska ne eivät erotu räikeästi luonnosta. Raikasta tummaa pohjakokonaisuutta vaaleilla ja värikkäillä tyynyillä, matoilla ja verhoilla. Viherkasvit pehmentävät muutoin tummaa ja hiukan kovaa ilmettä. Suosi rohkeasti hiukan rönsyileviä kasveja ja viimeistele istutukset heinillä, oksilla, pienillä pensailla ja köynöksillä.Inspiraatiokuva

Jos tummat sävyt eivät ole sinun juttusi, on vaalea kokonaisuus vähintäänkin yhtä kaunis. Puhtaan valkoisen sijasta voit käyttää lämpimän valkoisia, sekä ruskean ja vihreän vaaleita (melkein valkoisia) sävyjä. Tuo lämpöä kokonaisuuteen ruskealla tai värjäämättömällä puulla, sekä muilla luonnon raaka-aineista valmistetuilla sisustustuotteilla.

Täältä löydät paljon rottingista ja vesihyantista valmistettuja huonekaluja ja koriste-esineitä.
Pappelinan matot ja tyynyt eivät säikähdä vesisateista ja pienestä likaantumisesta. Pappelinan tuotteet on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista ja ne soveltuvat sekä sisä-, että ulkokäyttöön.

Pappelinan tuotteemme löydät täältä.
Terassille ja parvekkeelle sopivat myös luonnollisen näköiset polypropeenimatot. Valikoimissamme olevat Kiara matot sopivat täydellisesti moneen sisustustyyliin ja ne on helppo pitää puhtaana imuroinnin ja vesipesun avulla.

Kiara mattovalikoiman löydät täältä.
Pappelinalta löydät paljon mattoja eri koossa, värissä ja printissä. Suosituimpia mattomallejamme ovat yksiväriset Svea matot, sekä raidalliset Bob matot. Pappelinan matot valmistetaan pehmeästä muovista ja ne on helppo pitää puhtaana, sekä ne soveltuvat sisälle ja ulos. Pienet mattokoot pystyy pesemään pesukoneessa.

Tutustu Pappelinaan täällä.Inspiraatiokuva

Puiset ja rottinkiset huonekalut, yksityiskohdat ja rakenteet tuovat sisustukseen lämpöä, sekä niiden avulla sisustus ja luonto on helpompi sulauttaa saumattomasti yhteen.
Pappelinan Sunny tyynyt on tehty ulkokäyttöön sopiviksi. Saatavilla nyt useassa kauniissa sävyssä. Sunny tyynyt ovat likaa ja vettä hylkiviä ja UV valon kestäviä.

Sunny tyynyt löydät täältä.Inspiraatiokuva

Jos sisustaminen ja sen aloittaminen tuntuu vaikealta, niin vinkkinä voi sanoa, että onnistuneessa terassin tai parvekkeen sisustuksessa löytyy yleensä elementtejä jotka joko ovat luonnon materiaalia tai muistuttavat niistä. Esimerkiksi puiset huonekalut, aidat, lautalattia, sekä puiset sisustus esineet on valmistettu puusta ja ne tuovat mieleen metsät. Tummat sohvat tai tumma lautaseinä tuo mieleen vuoret. Erillaiset kasvit ja kukat kuvastavat luonnon kasvillisuutta. Mahdolliset vesielementit kuvastavat järviä ja puroja. Valot, tekstiilit ym. tavarat viimeistelevät ja yhdistävät kokonaisuuden valmiiksi kokonaisuudeksi. 

Muista, että terassisi ei tarvitse näyttää sisustuslehden kuvalta, vaan kaikkein tärkeintä on se, että sinä viihdyt siellä.Lämpöä ja valoa terassille tai parvekkeelle saat tuotua lyhtyjen ja hurrikaanien avulla. Nämä Bartolome hurrikaanit ovat turvallisia myös aidoilla kynttilöillä, mutta suosittelemme parvekkeelle ja terassille patterikäyttöisiä LED valoja.

Kaikki lyhdyt ja hurrikaanimme löydät täältä.Inspiraatiokuva

Haaveiletko terassista jonka köynnökset ja kasvit ovat ottaneet valtaansa? Rakenna pergola terassisi viereen ja sisusta köynnöksiä sen reunoille ja ohjaa kasvavat köynnöksenoksat kulkemaan seinien ja katon poikki.. tämä projekti vie vähän enemmän aikaa, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. Tuo valoa vihertävään pergolaasi valosarjoilla, joissa lamput muistuttavat vanhanaikaisia hehkulamppuja.
Nämä Nordalin Gardy puutarhakalusteet sopivat täydellisesti kasveja rönsyilevään puutarhaan, sekä Skandinaavisen yksinkertaiseen puutarhasisustukseen. Kalusteryhmästä saatavilla tuoli, sohva ja pöytä.

Gardy puutarhakalusteet löydät täältä.Inspiraatiokuva

Pienemmänkin parvekkeen pystyy sisustamaan tunnelmallisesti, kun sisustuksen suunnittelee huolellisesti. Sijoita päätyseinälle pieni sohva ja tuo lisää istumatilaa helposti siirrettävällä ja kevyellä rahilla tai tuolilla. Viimeistele tunnelma muutamalla huolella valitulla tekstiilillä, koriste-esineellä ja lyhdyllä.Inspiraatiokuva

Yksityisyyttä parvekkeelle tuot helposti kevyellä kaisla- tai bambumatolla, sekä kevyen kuulailla verhoille. Verhoilla suojaat myös parvekkeesi kasvit liialta auringonvalolta.
Katetulle terassille tai parvekkeelle saat rentoa ja boheemia tunnelmaa rottingista tai kaislasta valmistetun valaisimen avulla. 

Tutustu valaisinvalikoimaamme täällä.
Kuvat: Pinterest, Nordal, Riviera Maison, Pappelina, Tenstar

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi