Vinkkejä kesän juhliin ja kattauksiin

Kesällä kannattaa ottaa kaikki irti jokaisesta kauniista kesäpäivästä ja kattaa aamiaiset, brunssit, välipalat ja lounaat luonnon helmaan. Kattauksen teossa ei kannata stressata turhaan liian viimestellystä lopputuloksesta tai siitä että kaikille on varmasti tarpeeksi samanlaisia astioita. Pieni ja harkittu eriparisuus tuo kattaukseen upean boho tyylin ja samalla pystyt paremmin hyödyntämään olemassaolevia astioita ja koriste-esineitä. Tässä blogikirjoituksessa kerromme muutamia edullisia ja persoonallisia ideoita kattausten ja juhlien järjestämiseen. Kirjoituksessa myös vinkkejä erillaisten kattausten tekemiseen.Puutarhahenkiset juhlat voi luoda hyvinkin yksinkertaisella kattauksella ja sommittelulla. Yksinkertaisimmillaan voit levittää ruohikolle vanhoja peittoja, liinoja ja tyynyjä. Koristeena voit käyttää luonnonkukkia ja oksia. Puutarhakalusteet ja pöydät ovat peittoja parempi vaihtoehto jos menusta löytyy keittoja ja muita nestemmäisiä ruokalajeja ja juomia.
Jos juhlasi jatkuvat myöhään iltaan kannattaa harkita muutaman viltin tai peitteen hankintaa, jotta vieraat voivat halutessaan lämmitellä. Pehmeät ja lämmittävät täkit toimivat myös täydellisinä makuualusina juhlien pikkuväellä. Nordalin tikkipeitoista löydät ihanan vintage henkiset torkkupeitteet. 

Kaikki tikkipeitteemme löydät täältä. 
Tässä muutama esimerkki ihanan yksinkertaisista ja rustiikkisista kattauksista. Kattauksien teossa voit huoletta yhdistellä erillaisia ja erikokoisia lautasia ja laseja. Yhdistele huoletta myös erillaisia tuoleja istuinryhmiin. Tärkeintä on huolehtia siitä, että tuoli on hyvän korkuinen pöytään ja sitä on helppo siirtää. Riviera Maisonin Aix en Provence mallistosta löydät ihanan uniikit lautaset ja kulhot rustiikkisen kattauksen tekoon. 
Kun tiedossa on isommat juhlat, kannattaa valmistautuminen alkoittaa hyvissä ajoin. Kauniin ja persoonallisen kattauksen teet erillaisilla vanhoilla kukkakoristeisilla astioilla. Älä murehdi, jos et löydä tarpeeksi samanlaisia lautasia sillä eripari astiat luovat ihanan boheemin vivahteen kattaukseen. Kukkalautasia löytyy monesti kirpputoreilta, joten aktiivinen etsivätyö on ehdottomasti sen arvoista.
Tuo kattaukseen runsautta ja väriä erillaisilla hilloilla, luonnonkukilla, votiivikupeilla ja tekstiilisillä serveteillä. 

Täältä löydät kaikki servettimallimme.
Tässä muutama vinkki hyvin yksinkertaiseen keskikoristeen tekoon pienellä budjetilla.

Teet kauniit pöytäkoristeet tyhjistä lasipulloista, kasvin oksasta, vedestä ja kynttilöistä. Osta eri kokoisia valkoisia kynttilöitä ja ripottele niitä pieniin ryhmiin pöydän keskelle. Viimeistele muutamalla vihreällä oksalla. Ruskeasta paperista saat yksinkertaisen, mutta kauniin "pöytäliinan", jonka voi kätevästi kierrättää juhlien jälkeen.. ja mikä parasta, sinun ei tarvitse murehtia tahroja ja liinojen pesua.
Merihenkistä beach tunnelmaa kattaukseen tuot rottingista tai meriheinästä valmistetuilla tableteilla, sinisillä ja turkooseilla lasiesineillä ja kankaisilla serveteillä. Jos et halua käyttää servettirenkaita, solmi servettiin yksinkertainen solmu kuten oikeanpuoleisessa kuvassa.
Yksinkertainenkin kattaus saa lämpöä ja kodikasta tunnelmaa kynttilöistä. Valkoiset kruununkynttilät ovat perinteisen kauniita, mutta jos haluat tuoda kattaukseen jotain erikoista mutta hillittyä kannattaa harkita värillisiä kynttilöitä. Keskimmäisessä kuvassa on kauniin yksinkertainen pohja ja siihen on tuotu persoonallisuutta samansävyisillä viini/vesilaseilla ja kruununkynttilöillä.

Täältä löydät kaikki kynttilämme.
Laajasta valikoimastamme löydät kynttilänjalat kaikenkokoisille kynttilöille. 

Kynttilänjalat, votiivikupit ja lyhdyt löydät täältä.
Kukka-asetelmat ovat kauniita, mutta ne voivat olla todella arvokkaita. Jos haluat toteuttaa juhlat pienemmällä budjetilla tai panostaa ennemmin esimerkiksi tarjoiluun kannattaa harkita luonnonkukkia ja oksia. Tee pöydän keskelle rönsyilevä köynös koivun oksista ja viimeistele koriste yksinkertaisilla votiiveilla. Voit myös tehdä kauniita kukkaverhoja, joissa roikkuu pieniä kuivattuja kukkakimppuja. Jos haluat käyttää tuoreita kukkia, niin kannattaa kerätä lasisia pilttipurkkeja ja ripustaa ne puun oksille rautalangan ja narun avulla. Jos haluat säästää aikaa, käytä kukkaverhossa silkkikukkia. Silkkikukat ovat kestäviä ja niiden kanssa ei tarvitse murehtia kastelua tai ilman lämpötilaa. Vinkki: Osta silkkikukkia ruukussa tai kimpussa ja irroita oksat toisistaan leikkureilla. Kasaa haluamasi kimput yhteen ohuella rautalangalla ja ripusta roikkumaan. 

Silkkikukat löydät täältä.
Vinkki tarjoiluun: Kokoa juustoja, leipää, oliiveja muita pieniä naposteltavia pienille puisille leikkuulaudoille ja asettele niitä tasaisille väleille ruokapöytään. Voit myös tarjoilla pienet alkusalaatit erillaisista eripari kahvikupeita.
Hauska idea kattaukseen on pienet asetit sinaapille sekä suola- ja pippuriastiat joista vieraat voivat halutessaan ottaa lisää mausteita. Voit myös lisätä jokaiselle lautaselle pienet purkit ruokalajiin sopivaa hilloa tai hilloketta, kuten minttuilloa, paholaisenhilloa, valkosipulimurskaa tai puolukkahilloa.
Tässä muutama kaunis esimerkki joita voit kattaa ruokapöytään.

First Flavours Salt & Pepper shakers, RM House vinegar & oil set, RM vinegar bottle.Kesällä kannattaa käyttää hyväksi jokainen kaunis kesäpäivä ja kattaa itselle pieni brunssi, välipala tai vaikka päivällinen. Rauhoittuminen aterian äärelle luonnon keskellä lisää hyvinvointia ja luo samalla kauniita muistoja rakkaiden kanssa. Jos lähdet piknikille kauemmas, kannattaa investoida kestäviin akryylisiin astioihin, jotka ovat kevyitä ja niiden särkymistä ei tarvitse pelätä.

Piknikille kannattaa ottaa mukaan peittoja ja vilttejä sekä pehmeä istuintyyny. 

Istuintyynyt löydät täältä.
Varmat hitit juhlissa ovat suolaiset ja makeat take away pöydät. Laita tarjolle pieniä suolaisia naposteltavia, kuten poppareita, suolarinkeleitä, minileivoksia ja irtokarkkeja. Idea toimii täydellisesti myös muiden tarjottavien, kuten juomien, iltapala voileipien ja esimerkiksi take away kahvin kanssa.
Tässä muutama helppo ja hauska idea lasten ja vieraiden viihdyttämiseen pikkurahalla. Maalaa muutama kivi esimerkiksi mehiläisiksi ja leppäkertuiksi tai lisää vain risti ja nolla. Keppipelissä voit käyttää suoria oksia ja yksinkertaista verkkoa, sekä pallomeren palloja. Kuvat: Pinterest

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi