|

Pääsiäinen - kevään ja värien juhlaa.

Pääsiäinen - kevään ja värien juhlaa.

Pääsiäisen ja kevään tunnelmaa


Pääsiäisen juuret ulottuvat aina 100-luvulle asti ja se onkin kristinuskon vanhin ja tärkeimpiä juhlia ja sitä vietetäänkin useassa suomalaisessa kodissa ja monessa maassa ympäri maailmaa. Pääsiäinen on kevään juhla ja nykyään siihen liittyy useita keväisen luonnon heräävän elämän vertauskuvia, kuten rairuoho, pääsiäiskukat ja -oksat sekä tiput ja kanit. Pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Sanotaan että kevätpäiväntasauksen jälkeen valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden.
Perinteisesti Pääsiäiseksi koti on siivottu puhtaaksi ja koristeltu kauniilla pääsiäiskoristeilla. Pääsiäinen onkin virallinen kevään alku ja täydellistä aikaa vaihtaa kodin tekstiilit keväisen raikkaisiin väreihin.  Hyviä tapoja tuoda väriä kodin sisustukseen on vaihtaa muutama verho värikkäimpiin, vaihtaa koristetyynyjen tyynynpäälliset sekä luoda kauniita asetelmia kynttilöiden, koristeiden, vaasien ja kukkien avulla.
Tänä keväänä verhoissa näkyvät ihanan pirteät värit ja pehmeät tekstuurit. Svaneforsin upeat samettiverhot tuovat huoneeseen ihanaa ylelllisyyttä ja ne myös auttavat torjumaan liiallisen auringonvalon kesällä. Yhdistä kauniiden rottinki- ja olkikorien, makramee amppeleiden ja viherkasvien kanssa, niin luot huoneeseesi boheemin maanläheisen tunnelman.
Pääsiäiseen kuuluvat muun muassa narsissit, rairuoho, keltaiset pääsiäistiput sekä kanit eli puput sekä hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pajunkissat. Muita pääsiäiseen liittyviä perinteitä ovat pääsiäiskokot, pääsiäismunat, suklaa, trullit, pääsiäiskukko ja monet herkulliset pääsiäisruuat.

Vinkki: Kerää kauniita luonnonoksia ja koristele ne posliinimunilla, kristalleilla ja valkoisilla sulilla, niin saat todella ainutlaatuisen ja yksilöllisen korkean pääsiäisasetelman. Matalat asetelmat syntyvät helposti kauniin tarjottimen, muutaman koristeen ja kynttilän avulla.
Parhaita värejä pääsiäiseen ovat olleet perinteisesti vihreän ja keltaisen eri sävyt ja valkoinen. Sekoittele rohkeasti eri värejä ja materiaaleja, kuten pellavaa ja samettia sekä puuta ja alumiinia niin saat aikaiseksi todella mielenkiintoisia ja juuri sinun näköisiä sisustuselementtejä. 

Pääsiäis- ja kevätsisustuksen viimeistelet tietysti tulppaaneilla ja narsisseilla. Esimerkiksi Riviera Maisonin Something Else vaasi M koossa on täydellinen leikkokukille! Jos et pysty hankkimaan aitoja kukkia kotiisi, on pelastuksesi silkkikukat. Nykyään silkkikukkia löytyy monissa kauniissa väreissä ja mikä parasta, ne ovat todella aidon näköisiä!
Kuvat: Lene Bjerre, Riviera Maison, Svanefors, Linum ja Tunnelmatukku.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Uutta ✦ New
Uusi
Elise Samettityyny Roosa 45x45
17,90 €
Uusi
PET Punottu Tabletti Harmaa
16,90 €
Uusi
PET Matto pyöreä Puuteriroosa
263,90 €
Uusi
Juuttimatto pyöreä Luonnonharmaa
139,90 €
Uusi
Juuttimatto 80x180 Luonnonharmaa
Juuttimatto 80x180 Luonnonharmaa
159,90 €
Uusi
Leon Verho Harmaa 140x245
39,90 €